sso

Meyve sıkacağı nasıl seçilir?

Meyve sıkacağı satın almak isteyen herkesin bilmesi gerekenler

Her ürünü satışa sunmadan önce dikkatlice test ederiz. Diğer sıkacaklara göre artı ve eksileri, işlevselliği, tasarımı, malzeme kalitesi, ama aynı zamanda kullanışlılığı veya özgünlüğünü karşılaştırırız. Ürünlerimiz arasından yapacağınız herhangi bir meyve sıkacağı seçimi ile kesinlikle hata yapmazsınız.

  • Yaptığımız testin sonuçlarından memnun değilsek meyve sıkacağını satmayız.
  • Tarafsızız – ürünlerimiz arasına sadece ismi ile meyve suyu hazırlamayan herhangi bir meyve sıkacağı, ekleyebiliriz. Sadece kaliteyi önemseriz.
  • Ne kadar pahalı o kadar iyi kuralının her zaman geçerli olmadığını anlamak çok önemlidir. Okumaya devam edin ve sizin için hangi meyve sıkacağının uygun olduğunu öğrenin.

Meyve sıkacağı seçmeye başlamadan önce taleplerinizi gözden geçirin. Çünkü meyve ve sebze suyunu herhangi bir sıkacakla hazırlayabilirsiniz. Ancak kalite, hız ve verimlilik konusunda ortaya farklar çıkar. Başlarken size birkaç tavsiye:

  • Her tür gıda için evrensel bir meyve sıkacağı yoktur.
  • Her meyve ve sebze türü (sert/yumuşak/sulu) için farklı bir meyve sıkma şekli vardır
  • Bu nedenle taleplerinizi mümkün olduğunca ayrıntılı bir şekilde belirlemeniz ve beklentilerinizi en iyi şekilde karşılayan meyve sıkacağı seçmeniz gerekir.

En çok hangi gıdanın suyunu sıkacaksınız?

Maalesef sadece çok az sıkacak tüm meyve ve sebze çeşitleri ile kolaylıkla baş edebilir.

  • Havuç, kırmızı pancar, elma ve narenciyeler gibi sıradan gıdaları her meyve sıkacağı iyi bir şekilde işler. Ancak yapraklı sebze, üzümsü ve çekirdekli meyvelerde sonuçlar farklı olacaktır. Ayrıca bazı gıdalar diğerine göre daha iyi sıkılır. Bu çeşitli olgunluk aşamaları için veya tek bir meyve çeşidi için geçerli olur. Örneğin daldan koparılmış bir elma ve rafta kilerde uzun süre bekletilmiş, suyunun çoğunu kaybetmiş bir elma . Bu iki farklı elmanın suyu sıkıldığı zaman farklı sonuçlar ortaya çıkar.
  • Genel olarak tüm sıkacaklar için ananas, kivi ve mango gibi tropik meyveler daha sorunlu olur. Ahududu, çilek ve yaban mersini gibi orman meyveleri de bazı meyve sıkacakları için bir meydan okuma olabilir. İşte bu iki gıda çeşidi ile en iyi tek burgulu öğütücülü meyve sıkacakları baş eder.
  • Yapraklı sebze ve taze otları en iyi çift burgulu öğütücülü meyve sıkacakları ile sıkarsınız. Tek burgulu öğütücülü meyve sıkacakları da başarılı olur, ama verimliliği daha düşük olur. Santrifüjlü meyve sıkacakları bu tür sebzeler için hiç uygun değildir.
  • Üzüm veya frenk üzümü gibi üzümsü meyveleri de tek veya çift burgulu öğütücü ile sıkmak uygun olacaktır. Santrifüjlü sıkacakların bu tür gıdalarda verimliliği çok düşük olur.
  • Çekirdekli meyve daha yumuşak liften ötürü zor sıkılır, daha yoğun, püremsi meyve suyu elde edilir. Bu tip meyvelerin suyunu sıkarken birlikte ek gıda kullanılması daha uygundur, çünkü lifler hızlı bir şekilde filtreyi tıkar, sıkma uzun ve verimsiz hale gelir. Aynı şey daha önce bahsettiğimiz kivi ve mango için de geçerlidir.
  • Elma ve armut gibi meyveler taze ve sert olduğu sürece tüm meyve sıkacakları ile kusursuz bir şekilde sıkılabilir. Kepeklenmiş ve aşırı olgun elmalar için santrifüjlü sıkacaklar daha uygundur.
  • Kök sebzeleri tüm meyve sıkacakları sorunsuz bir şekilde sıkabilir. Fark sadece verimlilik ve sebze suyunun berraklığı konusunda görülecektir.
  • Narenciyelerden çok kolay taze meyve suyu elde edilir ve başka bir şey eklememize gerek yoktur. Farklılık sadece verimlilik ve meyve suyundaki lif parçacığı oranı konusunda görülecektir.

Bu nedenle hangi meyve ve sebze türlerinin suyunu en sık hazırlayacağınızı ve hangilerinin istisna olacağını gözden geçiriniz..

Two types of juices
Two types of juices

Hangi meyve suyu türünü tercih edersiniz?

İki temel meyve sıkacağı türü farklı meyve suyu hazırlar. Meyve suyu sadece tat açısından değil, aynı zamanda görünüş ve saklanma olanağı açısından farklı olur.

Düşük devir hızla çalışan meyve sıkacakları

  • Tadı daha yoğun ve ufak lif parçacıkları içeren meyve suyu hazırlar..
  • Taze sıkılmış meyve suyu tüm gün boyunca buzdolabında saklanabilir (devir hızı 200’e kadar olan sıkacaklar için geçerli).
  • Meyve suyu köpüksüzdür.

Santrifüjlü meyve sıkacakları

  • Tadı ve kıvamı sulu olan meyve suları hazırlar.
  • Elde edilen meyve suyu hemen tüketilmelidir.
  • Meyve suyunun üzerinde köpük tabakasıvardır.

Tek seferde hazırlayacağınız meyve suyu miktarı ne olacak?

Önemli bir kriterdir.

  • Tek seferde fazla meyve suyu, hazırlayacaksanız sizin için geniş ağızlı santrifüjlü meyve sıkacağı uygun olacaktır. Düşük devir hızıyla çalışan meyve sıkacaklarına nazaran çok kısa sürede fazla meyve suyu hazırlar.
  • Düşük devir hızıyla çalışan meyve sıkacakları daha yavaş olup tek seferde en fazla 30 dakika kullanılabilir. Bu süre içerisinde yaklaşık 4 litre lezzetli meyve suyuelde edilir. Bu bir aile için yeterli olacaktır.

Meyve sıkacağını ne kadar sıklıkla kullanacaksınız?

Sağlığınız sizin için ne kadar değerli?

Düşündüren, ancak yerinde olan bir sorudur. Sıradan elektronik mağazasından satın alınan meyve sıkacaklarının çoğunun kaderi genelde aynıdır – uzun ve zor temizlik. Ayrıca cihaz her kullanımdan sonra mutlaka temizlenmelidir.

O nedenle meyve suyu hazırladıktan sonrasında temizlikle vakit kaybetmeyi istemiyorsanız, ama yine dedüzenli olarak taze meyve suyu hazırlamayı planlıyorsanız (örneğin her kahvaltıda) temizlenmesi kolayolan bir meyve sıkacağı arayın.

Sağlığınız sizin için ne kadar değerli?

Düşündüren, ancak yerinde olan bir sorudur.

Sıradan elektronik mağazasından satın alınan meyve sıkacaklarının çoğunun kaderi genelde aynıdır – zor temizlikten ötürü kullanılmaz ve verdikleri sonuç oldukça zayıftır. Meyve ve sebzeye ödediğiniz paraların çoğunu resmen çöpe atmış olursunuz.

Düzenli olarak taze meyve ve sebze sularının tüketme arzunuz hızlı bir şekilde yok olacaktır. 

Sana - White
Sana - White

Kaliteli bir meyve sıkacağı sizin için neden faydalı olur?

  • Fiyatı daha fazlaolmasına rağmen yüksek verimliliğinden dolayı yaptığınız yatırım size yavaş yavaş geri döner, çünkü daha az malzeme kullanacaksınız.
  • Temizliği kolay ve sıradan elektronik mağazasından satılan meyve sıkacaklarına göre daha uzun ömürlüdür.
  • Meyve suyunun hazırlanması sizin için yıpratıcı olmayacak, zevkli olacak.
  • Düşük devir hızıyla çalışan meyve sıkacakları size hassas işleme süreci sayesinde vitamin, enzim ve mineral dolu “canlı meyve suyu” hazırlar.

Temel meyve sıkacakları listesi

Şimdi öncelikleriniz konusunda net bir sonuca varmış olmalısınız. Neyin suyunu, ne kadar sıklıkla ve ne kadar miktarda hazırlamak istediğinizi biliyorsunuz.

Şimdi sıra belli bir meyve sıkacağı seçmeye geldi. Seçebileceğiniz meyve sıkacakları türleri:

  • Santrifüjlü meyve sıkacakları – Burada hız ön plandadır. Meyve sıkacağı elma, havuç veya kırmızı pancar gibi sert meyvelerden hızlı bir şekilde meyve suyu hazırlar. Verimliliği daha düşüktür, meyve suyu hızlı bir şekilde oksitlenir. Maalesef bu tür meyve sıkacağı ile bazı gıdaların suyunu çıkarmak mümkün olmuyor. Temizliği de daha zordur.
  • Tek burgulu öğütücülü meyve sıkacakları – Bu tür meyve sıkacakları tüm meyve sıkacakları arasından en çok kullanışlı olandır. Birçok gıda ile baş edebilir, temizliği çok kolay ve çıkardığı meyve suyu harikadır. Sıkma daha yavaş olsa bile sonuç buna değer. Sıkma hariç genelde başka fonksiyonları da vardır. Bu tür sıkacaklar yatay veya dikey olabilir. Yatay sıkacaklar kök sebzelerde daha başarılı, ama diğer gıdalarda da iyi sonuçlar verir. Ayrıca sorbe, bebek maması, yer fıstığı ezmesive makarna hazırlama olanağı sunar. Dikey sıkacaklar meyve işlemeniz için daha uygun olmasına rağmen sorunsuz tüm sebze çeşitlerinin suyunu çıkarır. Dikey sıkacaklar, yatay sıkacaklara göre daha hızlı ve konforludur, çünkü gıdalar öğütücüye yer çekimi sayesinde ulaşır ve genelde itme çubuğu kullanmanıza gerek kalmaz. Meyve suyu musluğu vardır, seçilen gıdaların suyu sıkma haznesinde karıştığı için meyve suyunu bardakta karıştırmanıza gerek kalmaz. Önceden ıslatılmış bademlerden badem sütü hazırlayabilir.
  • Çift burgulu öğütücülü meyve sıkacakları – Kök sebze, yapraklı sebzeler, elma, narenciye ve üzüm gibi meyve ve sebze için en iyi seçenektir. Bazı sulu gıdaların işlenmesi, örneğin ananas, çok uzun veya imkansız olabilir. Verimliliği ve meyve suyunun berraklığı hayret vericidir. Vazgeçiren faktör olarak daha zor temizlik ve itme çubuğu üzerine daha fazla bastırma gereği olabilir.
  • Mekanik meyve sıkacakları – Sık meyve suyu hazırlamayanlar için iyi bir seçimdir. Az verimliliği dert etmiyorsanız düşük devir hızıyla çalışan meyve sıkacakları ile aynı kalitede olan meyve suyu elde edersiniz. Sadece daha fazla çabaya hazırlıklı olun.

Meyve sıkacakları karşılaştırmak için tabloya bakınız:

ej_tr
ej_tr

İşte bu kadar. Meyve sıkacağı seçiminizi kolaylaştırdığımızı ümit ediyoruz.

Sağlıklı ve meyve suyu dolu günler dileriz!

###message